Ще одного російського генерала заарештували за підозрою в хабарництві

У вівторок російська влада заарештувала ще одного високопоставленого генерала Міністерства оборони за підозрою в хабарництві, що зробило його останньою людиною, заарештованою в рамках корупційного скандалу, що розширюється.

Генерал-лейтенанта Юрія Кузнєцова, начальника Головного управління з персоналу Міноборони, взяли під варту після того, як слідчі вилучили золоті монети, предмети розкоші та 100 мільйонів рублів (1,1 мільйона доларів) готівкою під час проведення обшуку в його будинку.

У заяві Слідчого комітету, вищого правоохоронного органу Росії, Кузнєцова звинуватили в отриманні «надзвичайно великого хабара», що карається позбавленням волі на строк до 15 років.

Арешт Кузнєцова відбувся після арешту 23 квітня заступника міністра оборони Тимура Іванова, якого звинувачують в отриманні прибутку від будівельних проектів в українському місті Маріуполь.

Принаймні четверо інших були заарештовані за аналогічними звинуваченнями в хабарництві, що сигналізує про розширення найбільшого корупційного скандалу в уряді за останні роки.

Арешт Кузнєцова відбувся через два дні після того, як Володимир Путін несподівано усунув Сергія Шойгу з посади міністра оборони. Шойгу був близьким союзником президента Володимира Путіна та ключовим прихильником вторгнення Росії в Україну.

Джерело: DW — MSN

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?